Fallout 3


"Fallout 3" 2008 model bir oyun olsa da yenilenmiş 3d tasarımı ile saatlerce oynanabilecek bir oyun. Eski sürümleri Diablo gibi izometrik (tıkla oyna) idi. Şimdiki sürümde zamanı durdurarak düşmanı yenme imkanımız var.
 
Grafik ve sesler çok güzel. Biraz hava olarak kasvetli ama atom bombasının herşeyi yok ettiği bir dünya bu kadar olabilir. Mutasyona uğramış canlı ve insanlar, yıkık binalar, bozuk tren ve araçlar, radyasyonlu nehir ve göller…
 
Zaman gerçek dünyadaki gibi ilerliyor, sabah oluyor, gece olunca insanlar evlerinde dinleniyor. Çoğu insan ile konuşabiliyor, görev alabiliyor, yardım edebiliyoruz. Karmanız iyilik seviyeniz olarak değişiyor.
 
Silahlar ve tuzaklar zengin. Tamir, geliştirme gibi işlemler sizin yeteneklerinize bağlı. Perk denen bir sistem ile seviye olarak ilerledikçe kendinize ekstralar kazandırabilirsiniz.
 
PipBoy denen kol bilgisayarınız ileride belki de cep telefonu işletim sistemlerinin gelişmesi gibi görsel olabilir. Şimdilik DOS gibi metin tabanlı görünümü var. Diğer bilgisayarlar da komut isteminde çalışıyormuş gibi görünüyor. İçlerinde bazen gizli oyunlar da olabiliyor.
 
10 yıl önceki "Deus Ex " ve "System Shock 2" oyunu gibi olan Fallout 3’de serbest olarak gezerek "çöp" topluyoruz. Hemen her kutu ve dolapta bir eşya gizli. Tabi öldürdüğünüz canlılardan da birşeyler çıkıyor.
 
Link:
 
http://www.pcgamertop100.com : "Deus Ex" 1., "Fallout 3" 10., "System Shock 2" 16., "Diablo 2" 43. sırada…
 
Resimler:
 
 
 
 
 
 

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.