3D Web Sitesi Tasarımı (blender ile)


Bu sabah aklıma “Neden blender ile site tasarımı yapmayalım?” diye bir fikir geldi.

Her ne kadar web tasarımında Dreamweaver ve Photoshop gibi programlar standart olarak görülseler de, amaç sitemizin güzel görünmesi ise “blender 3d” bizim işimize yarayabilir.

“Web 2” modasında genel olarak 3 boyut efektleri var. Kabarık, yuvarlak, gölgeli ve dolgulu düğmeler özellikle seviliyor. Bunları 3D tasarım programı ile tasarlamak daha iyi bir seçim olabilir. Çünkü ışık, gölge ve dokular 3D modelleme programları ile “gerçek” gibi yapılabiliyor.

İçinde hazır olarak gelen “Compositing” ile son sahne üzerine güzel filtreler uygulayabiliriz. Bu filtrelerin kalitesinin Adobe Photoshop ile yarışabileceğine eminim.

Sonuç png resmini örneğin Adobe Fireworks programı ile dilimleyerek üzerlerine etkileşimli düğmeler eklenebilir. Dreamweaver ile şablon haline getirilebilir veya istenirse ASP.NET içinde “master page” yapılabilir. 3D tasarımda düğme, içerik gibi kısımları tek tek de tasarlayabiliriz, yani tümünü tek parçada yapmamıza gerek yoktur.

Tasarım ve sonuç resimleri (örnek çalışma 1,5 saat içinde yapılmış, blender 2.56 kullanılmıştır):


3D Web Sitesi Tasarımı (blender ile)’ için 5 yanıt

  1. Mükemmel bir fikir, benim de 3d bir siteye ihtiyacım var. Sitenin amacı Blenderle ilgili çalışmaları bir araya getirebilecek bir stüdyoya ev sahipliği yapması..

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.